رشد
? ظرفیت رشد شیعه
? آقا امیرالمؤمنین علیهالسلام عنایتی ویژه به جناب کمیل بن زیاد نخعی داشتند. روزی دست ایشان را گرفتند و از کوفه خارج شدند وقتی به صحرا رسیدند نشستند، بعد از نفس عمیقی فرمودند: «…یَا کُمَیْلَ…اَلنَّاسُ ثَلاَثَةٌ فَعَالِمٌ رَبَّانِیٌّ وَ مُتَعَلِّمٌ عَلَى سَبِیلِ نَجَاةٍ وَ هَمَجٌ رَعَاعٌ أَتْبَاعُ کُلِّ نَاعِقٍ…؛ اى کمیل! آنچه برایت مىگویم حفظ کن، این دلها ظروفى هستند و بهترین آنها حافظترین آنهاست، مردم سه دسته اند: عالم ربّانى و متعلّم بر سبیل نجات و پشههاى بىمقدار که پیروان هر بانگى هستند.»
? مصادیق تام عالم ربّانی خود اهلبیت هستند… «و همج رعاع» پشههای بسیار ریزی که روی صورت دام، اندک حرکتی از باد، آنها را جابه جا میکند. انسان باید به یک ثباتی برسد. در موضوعات اهل تشخیص شود. این احتیاج به استقامت دارد. «إِنَّ الَّذِینَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّـهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَیْهِمُ الْمَلَائِکَةُ» خدای متعال بهترین گزینه برای رشد را برای ما فراهم کرده است. بهترین اسطورههای عالم را از ابتدا تا آخر نصیب ما کرده است.
? جایگاه اسطوره و الگو [درتربیت ورشد] جایگاهی بلند و تمام است، لذا شیعه این ظرفیت را دارد که تا بینهایت رشد کند. ما اگر عقب افتاده ایم، عقب افتاده عملکرد صحیح و عقب افتاده ی انس و الفت با قرآن هستیم. به تعبیر مرحوم آیت الله العظمی بهجت، عقب افتاده عمل نکردن به اطلاعات قبلیمان هستیم. اگر عمل کردن و التزام درست شد، راه را باز میکنند. تمام ابواب حکمت، لایه به لایه، برای این چینش شده که یک نفر دستش را بالا ببرد و بخواهد تا به او بدهند.
? خدای مهربانی داریم، آقایمان حضرت بقیة الله نظر و عنایت ویژه دارند. چه الطافی که از آنها به ما میرسد و گاهی تشخیص نمیدهیم! گاهی دور هستیم، تذکر پیدا نمیکنیم.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری